Sevgili arkadaşım sağolsun nefis bisküvilerini bizimle paylaştı,ellerine sağlık,nefis gözüküyorlar,beni üniversite yıllarıma götürüyor kestane kokusu,mutlaka yapacağım tariflerden,beni yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim,güzel tarifleri için buradan kendisini ziyaret edebilirsiniz.
malzeme:
- 200 g önceden haslanmis kestane
- 150 g tereyagi
- 150 g un
- 150 g seker
- 1 yumurta
- 1/4 cay kasigi tuz
- 1/4 cay kasigi kabartma tozu
yapilisi:
- Kestaneleri ezip püre haline getirin.
- Yag ve yumurtayi kremsi hale gelinceye kadar karistirin. Kestane püresi ve diger malzemeleri ekleyerek düz bir hamur olana kadar yogurun. Asagi yukari 7 cm capinda yuvarlayip rulo sekline getirin. Hava almayacak sekilde strec kagitla laplayip buzlukta yarim saat dondurun.
- Firininizi 190 derecede isitin. Firin tepsinizi yaglayin veya yagli kagit serin.
- Rulo hamuru buzluktan cikarin, ince dilimler halinde bicakla kesin. Tepsiye dizip firinda 15 dakika civarinda altlari kizarana kadar pisirin. Firindan cikardiktan sonra izgara tepside sogutun.
- Ölcüden bir tepsilik bisküvi cikiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder