Bu güzel tarif yine Gelibolu17 den geldi,ellerine sağlık arkadaşımın,ömrü güzel geçer umarım,nostalji yaptık karşılıklı,özlediğimi farkettim eski blog camiası arkadaşlarımı,yeniler de süper ama keşke eskilerde kalsalardı,hüzün kol geziyor bu gece akdenizde,yanımda olduğun için teşekkür ediyorum canım Gülcan'ım,sevgiler
Gelibolu 17 için Tıklayınız
MALZEME:
2 bardak kırmızı mercimek,1 bardak ince bulgur,3,5 bardak su,pulbiber,karabiber,1 kaşık salça,maydanoz,2 kuru soğan,sıvıyağ,tuz,4/1 margarin.
YAPILIŞI:
mercimek suda pişirilir,suyu çekince salçası ve bulguru koyulur,kapağı kapatılıp en az yarım saat bekletilir.baharatı katılırsoğanlar ince doğranıp kavrulur içine ilave edilir,margarinde katılır,maydanozuda doğrayıp katıp güzelce karıştırılır.şekil verip servis edilir.
NOT:bu tarif ÜMİT USTA'nın yıllar önce televizyonda yaptığı, verdiği tariftir,hiç şaşmaz her yaptığımda kıvamı aynı olur.Biz çok seviyoruz umarım sizde seversiniz.AFİYET OLSUN
arkadaşımızın ellerine sağlık kesin bu aralar yapmam lazım :)))bayılırım,çok severim.
YanıtlaSilyapanların ellerine yiyenlerin ağzına sağlık diyorum.
YanıtlaSilselam arkadaşım bende tarifimi yayınladım alabilirsin kolaylıklar ve bol katılım diliyorum
YanıtlaSilsevgiler
Aynur