Sevgili Mürelcem,senelerin eski blog arkadaşlarımdan,teşekkür ederim beni yalnız bırakmadığın için,ellerine sağlık,blogspotlar açıldı ama insanlar kırgın,zamanla unutulacak ama izi kalacak,daha önceki kapanma olayından dolayı,güvenemiyoruz artık,her iki adresini de birlikte götür,birbirinin yedeği olsun,her sey gonlunce olsun,sevgiler
Mürelcemin bloğu için Tıklayınız
Malzemeler
- 2 kg kabak
- 1 adet hazır pasta keki
- 2-3 bardak şeker
- süslemek için:
- kremşanti
- fındık veya ceviz
Hazırlanışı
- dilimlenmiş kabakların üzerine şeker dökülerek 3-4 saat sulanması için bekletilir.vakit yoksa biraz su da eklenebilir.
- iyice yumuşayana kadar kaynatılır ve püre haline getirilir.
- pasta kekinin alt tabanı sütle ıslatılır ve kabak püresinin yarısı üzerine yayılır.fındık veya ceviz sepilir.
- kekin diğer katı üstüne konur ve tekrar ıslatılır.
- kalan kabak püresi kekin üzerine iyice yayılır ve düzleştirirlir.
- pastanın üstü krem şanti ve fındık veya ceviz kırıntısı ile süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder