Maya kullanmayı sevmeyenler için bu tarifim.Sırrı kabartma tozunun sayısından geliyor.Geçenlerde bir blogcu arkadaşımı ziyaretimde görmüş denemiştim,sizlerle paylaşmak istedim.Ellerine sağlık arkadaşımın,paylaşımı için teşekkür ederim.
MALZEMELER
- 3 kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 yemek kaşığı şeker
- 1/2 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
YAPILIŞI
Tüm malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır,şekil verilir.Susama ya da galeta ununa batırılarak yağlı tepsiye aralıklı dizilir.200 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişirilir.
Farklı şekillerde yapılabilir.Benim bu yaptığım şekli vermek isterseniz,elinizde çay fincanı tabağı kadar açın,düz zemine yerleştirin,avcunuzun iç kısmı ile tam yarısına bastırın,bir tarafı kabaracaktır,kabaran kısmı diğerinin üstüne bırakıp katlı kısmına tekrar avuç içi ile bastırınca katlanan yer yassı ,diğer kısımlar kabarmış şekilde kalıyor.Piştiği zamanda pastane poğaçaları görünümünü alıyor.
Nefis tarifler canım hünerli hanımların ellerine sağlık, hayırlı ramazanlar..
YanıtlaSil