ADRESLERİM

ADRESLERİM

2 Ağustos 2011 Salı

12.Tarif Hazır Yufkadan Baklava


Sevgili yaseminlerim bu güzel baklavayı bizimle paylaştı,ellerine sağlık arkadaşım,bayramda da yapılabilecek bir kolay baklava olmuş.Yufka açmayı bilmeyenler iftarda deneyip ellerini alıştırırlarsa bayrama uzmanlaşmış olurlar.Denemeye değer bir tarif,ömrün sağlık,huzur ve mutluluk dolu olsun,sevgiler

Arkadaşımın sitesindeki birbirinden güzel tarifler için TIKLAYINIZ

Malzemesi;

1 Kg- hazır Baklava yufkası,
500 gr. baklavalık margarin veya tereyağı,( veya sana yag)
1000- gr. toz şeker (5 su bardağı)
600 -gr. su.(3-Su bardagi su)
4-5- damla limon,
300- gr. çekilmiş ceviz içi. ( 1.1/2-bardak ceviz veya halep fistigi)


Şerbet Hazırlanışı; 600 gr.(3 su bardağı su) su 1000 gr. toz şeker(5 su bardağı) ve 4-5 damla limon sıkarak bir tencerede kaynatın. Şerbet iyice köpürüp kaynadıktan sonra 5-10 dk. daha kaynatıp kepçeyle şerbeti damlatın. Kepçeden damlayan şerbetin biraz uzayarak damlamasına dikkat ediniz. Hazırladığınız sıcak şerbeti, kepçeyle fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirerek dökünüz.

YAPILIŞI.
Önce tepsinizin altını yağlayınız ve yufkanızı düzgün şekilde tezgah üstüne açınız . 8 veya 10 adet yufka yaprağını tek tek oklavaya sarınız. Sardıktan sonra yufka kurumaması için üzerini nemli bez veya naylon ile örtünüz. Kalan yufkanın yarısını tek tek ayırıp tepsiye 4 -5 adet dizdikten sonra fırça yardımıyla yufka üzerine ısıtılmış yağ serpiniz. Bu işleme yufkanın yarısı bitene kadar her 4-5 adette devam ediniz ve tepsiye 300 gr. ceviz içi koyduktan sonra kalan yufkayı tekrar aynı şekilde diziniz ve en son oklavaya sardığınız yufkayı tek tek üzerine yağ serperek tepsiye diziniz. Dizdikten sonra istediğiniz şekilde ilk dilimlemeyi yapınız. Yarım kilo ısıtılmış ılık yağı tepsinin her tarafına gelecek şekilde döktükten sonra tepsinin her tarafına gelecek şekilde üzerine biraz su püskürtüp ikinci dilimlemeyi yapınız.
önceden ısıtılmış 180 - 200 C fırında 45-50 dk. pişirin. Pişirme esnasında dikkat edilecek husus; tatlıların altı ve üstü aynı renkte pişmesidir. Bir bıçak yardımıyla tatlının altını ve ortasını kontrol ediniz. Tatlı pişerken hazırlamış olduğunuz sıcak şerbeti tatlı fırından çıkınca kepçe ile tepsinin her tarafına gezdirerek dökünüz ve soğumaya bırakınız soguduktan sonra uzerine halep fistigi veya ceviz koyunuz misafirlerinize ailenizle birlikte afiyetle yiyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar