http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

30 Ağustos 2011 Salı

137.Tarif Parmak Tatlı


Sevgili Hatice bu güzel tatlıYetur’la Lezzet Karelerinde görmüş ve denemiş,ellerine sağlık arkadaşım,eminim tadıda görünüşü gibi nefis olmuştur.Paylaşımın için teşekkür ederim,sevgiler

Sitedeki diğer güzellikler için TIKLAYINIZ

MALZEME:

  • 125 gr.oda ısısında tereyağ(1.ci püf noktası)
  • 1 türk kah.fin.sıvıyağ
  • 4 yem.kaş.pudra şekeri(tepeleme)
  • 2 yumurta(ben 1 yumurta kullandım,eğer şeker pare yapılırsa sarının biri ayrılıp üzerine sürülüyor)
  • 1 çay.kaş karbonat(daha güzel kızarmasını sağlıyor ve enfes bir tat veriyor)
  • 1 çimdik tuz
  • 2,5 su.bar un(elenmiş)


ŞERBET:
  • 4 su.bar.şeker
  • 5 su.bar.su
  • 1/4 limon dilimi
  • bir kaç kaş.irmik (mantolamak için)
YAPILIŞI:

Önce şerbet kaynatılır ve ılıtılır (fazla kaynatmayın hafif kıvamlı olmalı)
Derin bir kabın içine,yağları,pudra şekerini ve yumurtayı koyup mikserle çırpılır (2.ci püf noktası)
malzemeye yavaş yavaş karbonat ve un ilave edilir,önce cıvık gibi görünsede hamur birbirini tutuyor un eklemeyin,hamurdan parçalar alıp parmak şekli verilerek irmiğe bulanır ve tepsiye dizilir…


Önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana dek pişirilir(3.cü püf nokta)kızaran tatlıların ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbetle buluşturulur :) gerekirse ters yüz yapılır..Tavsiye sabah yapılıp akşam yenmesi(şerbeti iyice çekiyor)…


Harika bir tatlı oluyor herkes içine unu kavurup mu koydun diye sordu :)


Yeşim arkadaşım bu hamuru 3,e bölüp şeker pare ve oval tatlı olarak yapmış,üzerine yumurta sarısı sürmüş,sayfasına girip bakabilirsiniz….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar