ADRESLERİM

ADRESLERİM

13 Ağustos 2011 Cumartesi

53.Tarif Kaymaklı Revani


Sevgili Humeyra‘dan farklı ve güzel bir lezzet daha,ellerine sağlık arkadaşım,sen yerken aldığını söylüyorsun az bile,ben bakarken aldığımı hissediyorum,ne güzel lezzetler,ne kolay tarifler bunlar,teşekkür ederim,bereketli sofraların olsun,sevgiler

Sitedeki diğer güzel lezzetler için BURADAN lütfen…

Malzemeler:
3 Yumurta
3 Fincan şeker
3 Fincan un
1 Paket kabartma tozu (Ya da 1 tatlı kaşığı karbonat)
3 Fincan yoğurt
3 Fincan irmik
1 Limon kabuğu rendesi

Üstüne:
Hindistan cevizi rendesi

Şerbeti:
6 Su bardağı şeker
5 Su bardağı su
Yarım limon suyu

Kaymak:
1 Poşet Dk Oetker Kaymak Tadında Şanti
1 Su bardağı süt

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, sonra kekin diğer malzemelerini ekliyoruz ve çırpıyoruz. Altını az yağla yağladığımız fırın tepsisine döküyoruz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırından pişiriyoruz. Pişip pişmediğini anlamak için içine kürdan batırın. Temiz çıkarsa tamamdır.
Keki fırından çıkarıyoruz. Kek soğurken şerbeti hazırlıyoruz. Bir tencereye malzemeleri katıp ocakta kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra bir süre daha ocakta kaynıyor. Sonra altını kapatıyoruz ve şerbetin ılınmasını bekliyoruz. Ilındıktan sonra keki dilimliyoruz ve şerbeti üzerine döküyoruz. Üzerine hindistan cevizi serpiyoruz. Soğuduktan sonra servis ediyoruz. Kaymak ise kutusunun üzerinde yazan tarife göre hazırlanıyor, streçe sarıp buzluğa atıyorsunuz ve donduktan sonra böyle dilim dilim kesip servis ederken revani dilimlerinin üzerine koyuyorsunuz. Oh mis. Aslında şimdi yazın dondurma ile de harika gider.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar