ADRESLERİM

ADRESLERİM

13 Ağustos 2011 Cumartesi

57.Tarif Provençal Soslu Fettucini






Sevgili mamontenka,yine güzel bir tarifini bizimle paylaştığın için teşekkür ederim.Ellerine sağlık,rahmetli annem çerkezdi,evde eriştelerini kendi yapardı,malzemeler aynı ,görünüşte aynı ,tek farkı kesme şekli,önce yufkayı açardı,4 parmak eninde şeritler keser üst üste unlayarak koyardı.Sonra da bu kalınlıkla seri bir ustalıkla keserdi.Böyle bir kesme aparatından haberimiz olmayınca,çok denedim ama olmadı bir türlü,mutlaka alacağım ve deneyeceğim bir tarif,denemeye değer,ömrün de tariflerin gibi güzel olsun,bereketli sofraların,bol muhabbetli hanen olsun canım,sevgiler

Bu ilginç adreste diğer ilginçlikleri merak edenler BUYURSUN lütfen…

Malzemeler;

  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;

  • Yukarıda yazdığım malzemeleri beraber iyice yoğurarak sıkı bir hamur elde ediyoruz.
  • Elde ettiğimiz hamuru 4 parçaya bölüyoruz.
  • Parçaları sırayla alıp, unlayarak çok ince olmayacak şekilde yufka açıyoruz.

Açtığımız hamuru yarım santimetre kalınlığında, uzun şeritler halinde kesiyoruz ben bunu yaparken işin kolayını buldum : ) Aşağıda gördüğünüz çoklu bıçaklı rulet ile kestim..

Şeritleri ayırıp bir bez üzerinde en az üç saat kurutuyoruz

  • Tabi bir tepsi değil bir sürü oluyor : ) Koca mutfak fettucini doldu.
  • Kuruduktan sonra fettucinileri kaynar suya atıp kısa süre haşlıyoruz.
  • Dilediğimiz gibi sos hazırlıyoruz ve hazır!

Afiyet olsun

Provençal Sos

“Bugün yaptığım İtalyan Fettucini için hazırladığım Fransız sos : )
Makarnaya en çok yakıştırdığım soslardan birisi, ama ev yapımı makarnayla da daha lezzetli oldu..

Malzemeler;

  • 4 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Birkaç yaprak fesleğen
  • Birkaç dal maydonoz
  • Bir tutam kekik
  • Bir çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı;
  • Terayağını sos tavamızda eritiyoruz
  • Sarımsağı, fesleğeni, maydonozu ve kekiği ince ince kıyarak tereyağının üzerine ekliyoruz, yağla biraz pişiriyoruz.
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağını ve küçük küçük doğranmış domatesleri pişiriyoruz
  • Tereyağlı-Baharatlı sosumuzu üzerine ekliyoruz.. ”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Huzur ve Sağlık Büyük Bir Zenginliktir

Bakılmaya Değer Yayınlar