Sevgili mutfakta 1 incim,ellerine sağlık,farklı ve güzel bir çorba olmuş,besleyiciliği tartışılmaz kuru baklagillerin,bu haliyle de eminim mutfaklarda kendine yer bulacaktır.Katılımın için teşekkür ediyorum,hayırlı iftarlar,sevgiler
Mutfakta 1 inciye gitmek isteyenler BURADAN lütfen…
Malzemeler:
- 1,5 bardak haşlanmış kuru fasulye
- 1 bardak haşlanmış buğday
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 kaşık salça
- 1 kaşık un
- 1 yumurta
- tuz, karabiber
- maydanoz
- taze nane
- 1 kaşık tereyağ
- kuru kırmızı biber
Yapılışı:
- Önce arkadaşlar tereyağı tencereye alın, eriyince salçayı ekleyin. Biraz kavurunca 4 bardak su veya etsuyu ekleyin.
- Su kaynamaya başlayınca buğday ve fasulyeleri ilave edin.
- 3 diş sarımsağı ince kıyın çorbaya ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Kuru kırmızı biberleri de bu esnada içine atın, yumuşasın.
- Ayrı bir kasede yoğurt, un ve yumurtayı iyice çırpın. Çorba iyice piştiğinde terbiyeyi süzgeçten geçirerek çorbaya ilave edin. (Topaklanmaması için) Sürekli karıştırın.
- Üzeri göz göz olup kaynamaya başlayınca maydanoz ve taze naneyi kıyıp ekleyin.
Afiyetler olsun sevgilerimle…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder