Sevgili Ebrum,ellerine sağlık,ben de senin bu güzel tariflerini yayınlamaktan inan büyük mutluluk duyuyorum.Gelibolu17 ve beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim.Ömrün hep güzellikler içinde geçsin,sevgiler
Ebruliyemektariflerine gitmek için BURADAN lütfen…
Malzemeler:
2 adet yufka
Yapıştırmak için; su veya yumurta akı
İç Malzemesi;
250 gr. Kıyma
1 adet soğan
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet sivri biber
Sıvıyağ
Tuz, karabiber
1-İlk olarak iç malzememizi hazırlıyoruz. Tüm malzemeleri zar büyüklüğünde doğruyoruz.sırayla kavuruyoruz.
2-Tenceremize sıvıyağı koyup soğanları ve biberleri pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
3-Ardından patlıcanları da soğan kıyma karışımına katıp patlıcanların rengi dönene kadar kavuruyoruz. En son domates,tuz ve karabiberi de ilave edip patlıcan kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz.( NOT: malzemeler zaten çok küçük doğrandığı için pişmesi çok çabuk olacak)
4-Harcımız pişip soğumasını beklerken yufkalarımızı kesicez.
5-Yufkamızı tezgaha serip ortadan ikiye kesiyoruz. 2 yufkayı da böyle kestikten sonra bütün yufkaları üst üste koyup 4 parmak kalınlığın da şeritler kesin.
6-Kesilen yufkaların ucuna iç harcımızdan 1 tatlı kaşığı koyup önce kendine doğru bir kare oluşturacak şekilde sonra da sağa ve sola düzgün üçgenler şekilnde katlayın ve yufkanın ucunu su veya yumurta akı ile ıslatarak kapatın.
7-Kızdırılmış sıvıyağ da kızartın ve peçete serdiğiniz tabağa alıp fazla yağını çektikten sonra servis tabağın da sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder