Sevgili İSMEHAN yapmış bu güzel tatlıyı,ellerine sağlık arkadaşım,hayırlı ramazanlar bol bereketli sofraların olsun,sevgiler
Sitedeki diğer güzel tarifler için TIKLAYINIZ lütfen…
MALZEMELER
300 GR KADAYIF(ARZUYA GORE MIKTARI COGALTIN)
YARIM SU BARDAGI TAHMINI SIVIYAG(AZ GELIRSE BIRAZ DAHA ILAVE EDEBILIRSINIZ BEN COK YAGLI OLASIN DIYE AZ KULLANIYORUM.TEREYAG ILEDE GUZEL OLUYOR)
DOVULMUS CEVIZ
300 gr kadayıfı ınce ınce kıyın. tahmını yarım su bardagı sıvıyagla harmanlayın ve sut fıncanlarının içine az kadayıfı elınızle sıkıca bastırın cevız koyun ve tekrar kadayıf ılave edın sıkıca fıncana bastırın ters cevırıp fırın kabına sırasıyla dızın. dıger kadayıflarıda aynı sekılde tamamlayın . fırını 200 c getırın ısınmıs fırında pempelestırın.
SERBETI : 2,5 su bardagı seker
2,5 su bardagı su
3-4 damla lımon suyu kaynadıktn 10 dk sonra kapatın ve sogumaya bırakın.
sıcak kadayıfa daha onceden hazırlanan soguk serbetı verın. ve uzerıne tepsı kapatarak dınlendırın.
NOT: TAZE KADAYIFI ALDIKTAN SONRA AGIZI ACIK OLARAK TEZGAHTA BIR MUDDET BEKLETIN.BIRAZ KURUSUN SONRA KESME TAHTASINDA INCE INCE KIYIN)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder