http://cafemis.com

ADRESLERİM

ADRESLERİM
http://cafemis.com ve http://gardenya70.wordpress.com adreslerimde de bekliyor olacağım sizleri,ömrünüz güzelliklerle geçsin,sevgiler

5 Ağustos 2011 Cuma

29.Tarif Zeytinyağlı Barbunya

Ellerine sağlık arkadaşım,bence de özellikle ramazan iftar sofralarına çok yakışan bir yemek…Hem hafif,hem lezzetli ve hemde doyurucu…

Muhabbet Sofrası için BURADAN buyrun

MALZEMELER:

  • 1 kilo taze barbunya
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet havuç
  • 1 kaşık salça
  • 1 kaşık tozşeker
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Taze nane
  • Maydanoz

YAPILIŞI:

Barbunyaları temizleyip haşlayın ve süzün.
Zeytin yağını tencereye alıp kızdırın.
İçine ince kıyılmış soğanı ve sarımsakları ilave edip kavurun.
Soğanlar kavrulunca ince kıyılmış biberleri ve havucu ekleyip karıştırın.
Haşlanmış barunya, salça ve küp doğranmış domatesleri ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuzunu ve 1 kaşık toz şekeri ayarlayıp üzerini aşacak kadar sıcak su ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
Barbunyalar pişip suyunu çekince ocaktan alıp servis tabağına aktarıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanozu serpip ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. çok lezzetli yapanların ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Diğer Adresime Geçiş Kapısı

Diğer adresime de beklerim

Bakılmaya Değer Yayınlar